X Adventure wipstoel review

X Adventure ken je wellicht van andere baby en kind gerelateerde producten zoals autostoeltjes, kinderstoeltjes of kinderwagens. Naast deze product soorten, maken ze bij X Adventure ook wipstoelen. In deze review zoomen we in op de X Adventure wipstoel. Als je kiest voor dit merk, dan heb je de keuze uit twee type wipstoeltjes, namelijk een normale wipstoel of een elektrische wipstoel van X Adventure. Waar de reguliere wipstoel een vast wippertje is, kan je met de elektrische variant je kindje heen en weer laten wiegen in het wipstoeltje. De X Adventure wipstoel is een goedkoper alternatief voor de veelal duurdere merken en types zoals de Nuna Leaf wipstoel.

Te gebruiken van de geboorte tot ongeveer 6-12 maanden oud

Zowel de reguliere als de elektrische wipstoel kan je gebruiken tot 9kg. Afhankelijk van het gewicht van je kind, zal dit ongeveer rond de 9 maanden zijn. Een wipstoel gebruik je voornamelijk in de eerste maanden na de geboorte. Het is een handige extra om in huis te halen, zodat jullie als ouders ook je handen vrij hebben. Ook is het een fijne plek om een dutje te doen, of bijvoorbeeld een flesje melk te drinken. De meeste wipstoelen kan je daarom ook vaak maar gebruiken tot je kind rond de 6 tot 9 maanden oud is. Beide wipstoeltjes zijn in dit geval tot 9kg te gebruiken, wat bijvoorbeeld 4kg minder is dan de BabyBjorn wipstoel. Deze laatstgenoemde kan je namelijk tot wel 13 kg gebruiken. Mocht je de wipstoel vooral in de eerste maanden willen gebruiken, is dat natuurlijk geen punt, maar wil je de wipstoel toch wat langer gaan gebruiken, dan is het slim om ook eens naar andere wipstoeltjes te kijken.

Deze X Adventure elektrische wipstoel kan schommelen in 5 snelheden

Een elektrische wipstoel koop je voornamelijk om je kindje een fijne en rustige omgeving te geven, waar het stoeltje al het werk doet. Deze wipstoeltjes kunnen namelijk een schommel of wieg beweging maken. Voor jullie kind is dit enorm prettig, want het voelt alsof papa of mama jullie kleintje in slaap wiegt. Deze wipstoel van X Adventure heeft zo’n functie en die kan je instellen in 5 snelheden. Ook kan je een timer instellen, zodat het wippertje vanzelf stopt. Het is goed om te vermelden dat sommige websites aangeven dat de stoel “5 standen” heeft. Hier worden dus de wieg snelheid mee bedoelt en niet 5 verschillende zit standen. Dit is dan ook meteen een goed punt van aandacht, want je kan je kind dus niet rechtop of laten liggen in het stoeltje. De wipstoel heeft 1 vaste stand. De reguliere wipstoel van X Adventure daarentegen heeft wel verschillende lig en zit standen.

x adventure elektrische wipstoel

Verbind je telefoon door middel van Bluetooth

Het grote voordeel van een elektrische wipstoel is ook dat je vaak je telefoon kan aansluiten op de wipstoel. Naast de ingebouwde muziekjes, kan je dus ook je eigen muziek afspelen via de wipstoel. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘baby’ playlist van Spotify, die dan wordt afgespeeld via het wipstoeltje. De ingebouwde muziekjes zijn rustgevende muziekjes, maar vaak ook wat eentonig en zeker na een aantal maanden gebruik. Het is dus super dat je ook je eigen muziek hier op af kan spelen! De wipstoel sluit je aan op het stroomnet doormiddel van de bijgeleverde adapter – wel zo makkelijk, geen gezeur met lege batterijen.

De X Adventure wipstoel is een goede en aantrekkelijk geprijsde wipstoel!

Al met al zijn we behoorlijk te spreken over de X Adventure wipstoel. Zeker tegenover andere alternatieven zoals de Nuna Leaf of Qute Q Rocker wipstoel, is dit niet alleen een goedkoper, maar ook een gelijkwaardig alternatief. Natuurlijk zijn er altijd wel punten te verbeteren, maar over het algemeen zijn vinden we dat de wipstoel een goed ontwerp heeft, mooi is en daarnaast ook eenvoudig te gebruiken. Het zitcomfort van je kindje is comfortabel, maar je kind had beter kunnen worden ondersteund in de nek. Het is dan ook niet direct een ergonomisch wipstoeltje. Als je liever een ergonomische wipstoel koopt, dan kan je beter kiezen voor een ander alternatief. Voor ons wegen de pluspunten absoluut op, tegenover de minpunten. De prijs is ook niet te hoog, waardoor het een goede keuze wipstoel is.