Best geteste wipstoel

Een wipstoel is niet alleen fijn voor de baby maar ook voor de ouder is het fijn als je de baby in de wipstoel kan zetten en zelf even je dingen kan doen die gedaan moeten worden. In de wipstoel heeft de baby ook de juiste zit- of ligpositie. Er zijn veel soorten wipstoeltjes te koop, dus het is fijn om te weten welke wipstoel de beste geteste wipstoel is. Uit ons onderzoek en tests komen dan ook de BabyBjorn Bliss en Maxi Cosi Kori en Cassia het beste uit de test.

Een wipstoeltje, wanneer gebruik je die?

Wanneer een baby 6 tot 8 weken is, kan een wipstoeltje al gebruikt worden. In het begin is het voor de baby beter dat het bijna helemaal plat ligt in het wipstoeltje. De baby kan in het wipstoeltje in een tuigje gelegd worden zodat de baby op de plek blijft. De baby kan op die manier om zich heen kijken, de ouder kan even wat dingen doen die hij op dat moment gedaan heeft en de baby kan ook een dutje doen of spelen met de speeltjes die er bij zitten. 

Een wipstoeltje, is dit slecht voor een baby?

Je hoort nog weleens dat een wipstoeltje slecht zou zijn voor een baby, maar dit is eigenlijk niet zo. Als een wipstoeltje op de juiste manier gebruikt wordt, is dit zeker niet slecht voor een baby. Om een wipstoeltje op de juiste manier te gebruiken moet er rekening gehouden worden met een aantal punten:

  • De baby moet altijd in het tuigje bevestigd worden
  • Maak geen slaapplek van de wipper
  • Een baby mag niet langer dan 2 uur in een wipstoeltje
  • Wanneer het wipstoeltje verzet moet worden dan mag dat alleen als de baby er niet in zit
  • Let op waar het wipstoeltje neergezet wordt. Let op huisdieren, gordijnen, draden en meer
  • Zet een wipstoeltje niet in de weg zodat iemand er over kan vallen 
  • Zit de baby in de wipstoel? Houdt dan altijd toezicht!
  • Het wipstoeltje moet niet over de grond kunnen verschuiven

De best geteste wipstoel zijn er in 2 soorten..

Er zijn 2 soorten wipstoeltjes waar je als ouder voor kan kiezen. We hebben dan ook bewust deze twee gesplitst zodat je de beste wipstoel kan kiezen op basis van de voorkeur naar de soort.

  1. De gewone wipstoel: Hierbij zorgt de baby zelf voor de wippende bewegingen door te bewegen in het wipstoeltje. Als ouder kun je ook ervoor zorgen dat de wipstoel een wippende beweging maakt. 
  2. De elektrische wipstoel / schommelstoel

De elektrische wipstoel maakt vaak meer een schommelende beweging dan een wippende beweging. Door het automatische schommelen kan een baby dit als prettig ervaren. Daarbij kan dit vaak op verschillende manieren ingesteld worden. Het is zelfs mogelijk om er geluidjes op aan te zetten of via de bluetooth aan te sluiten op de wipstoel. 

Dit zijn de kenmerken van de best getest wipstoeltjes

Het is altijd goed wanneer je een wipstoel gaat kopen dat aan een aantal aspecten voldoet. Zo heb je geen miskoop maar weet je ook dat het een wipstoel is waar je op een veilige manier gebruik van kan maken. Een wipstoel moet voldoen aan de EU veiligheidskeurmerk, het moet een goede gordel of tuigje bevatten tegen vallen, het stoeltje en het tuigje moeten eenvoudig te verstellen zijn, het moet een stevig wipstoeltje zijn wat niet snel omvalt, het moet voldoende gewicht aankunnen, het moet ook accessoires bevatten zoals een speelboog en het stoeltje moet voorzien zijn van antislip zodat het niet kan schuiven. 

Babybjorn Bliss

Wanneer je een wipstoeltje wilt hebben die goed is en ook veilig, dan is dat de Babybjorn Bliss. Deze wipstoeltjes zijn al een aantal jaren verkozen tot de beste wipstoeltjes. Het is een ergonomisch wipstoeltje dat de juiste ondersteuning geeft aan de baby voor de nek en rug. Met dit wipstoeltje kan er op een natuurlijke wijze geschommeld worden. Het is een wipstoeltje dat in 2 verschillende materialen is: gewatteerd katoen en netstof. Het is een lichtgewicht wipstoeltje dat ook nog draagbaar is om makkelijk in huis te verplaatsen of mee te nemen op reis. Het is een wipstoeltje dat geschikt is van 3,5 kg tot 13 kg. Dit is tot ongeveer 2 jaar, dus een lange gebruikstijd. 

Maxi Cosi Kori

Als je als ouder je handen even vrij wilt hebben of je baby wat rust, dan is deze 2-in-1 Maxi-Cosi Kori zeker een uitkomst. Deze wipstoel is van Maxi Cosi en kan een baby heerlijk laten relaxen of schommelen. Deze 2-in-1 Maxi-Cosi Kori wipstoel is minimalistisch, lichtgewicht en kan eenvoudig met 1 hand in de wip positie gezet worden. Is de bekleding vies? Dan kan deze eenvoudig in de wasmachine gewassen worden. De baby kan op een veilige manier in de Kori schommelen wanneer je als ouder even de handen vrij moet hebben. De Maxi Cosi Kori is geschikt vanaf de eerste dagen na de geboorte tot een aantal maanden verder. De baby kan heerlijk uitrusten en om zich heen kijken. Door de gemakkelijke zitverkleiner voor als de baby net geboren is, heb je een van hoogwaardige zachte kwaliteit waar de baby het maximale comfort en de juiste ondersteuning krijgt. In de Maxi Cosi Kori zit een 3-puntsgordel zodat de baby veilig zit. 

De Maxi-Cosi Kori kan versteld worden in 3 verschillende standen. Dit is eenvoudig te doen met 1 hand. Zo kan het in een stand dat het stil staat maar ook in een stand dat het kan schommelen. Het is gemakkelijk schoon te maken en weegt weinig. Het heeft een slim design waardoor de wipstoel heel makkelijk onder het bed geschoven kan worden of achter een bank. 

Maxi Cosi Cassia

Als alternatief op de Bliss en Kori wipstoel, kan je ook kiezen voor een elektrische wipstoel. Als je voorkeur hier naar uit gaat, is de beste geteste wipstoel toch echt de Maxi Cosi Cassia. Deze wipstoel is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Zo heeft de wipstoel bijvoorbeeld een handige functie die merkt dat je kindje onrustig is. Naar aanleiding hiervan begint de wipstoel langzaam te wiegen, zodat je kind weer rustig wordt. Uiteraard kan bij de Cassia dezelfde kwaliteit en veiligheid verwachten als bij de gewone Maxi Cosi wipstoel.

Met de BabyBjorn wipstoel Bliss kies je voor een ergonomische wipstoel met ondersteuning voor de rek, rug en het hoofdje van je baby. De wipstoel biedt 3 verschillende posities, is licht en draagbaar voor eenvoudig gebruik in huis. De BabyBjorn wipstoel Bliss is populair vanwege de natuurlijke schommelbewegingen, de lange gebruiksperiode en de brede inzetbaarheid. Jouw baby zit of ligt heerlijk in het stoeltje terwijl je eten geeft of zelf aan het eten bent. Met de BabyBjörn wipstoel Bliss kies je voor een kwalitatief en modern baby wipstoeltje die je op tal van manieren kunt gebruiken.

Verkrijgbaar bij

bol.com

De Maxi-Cosi Kori 2-in-1 behoort ook tot de best verkocht wipstoeltjes van dit moment. Zoals de naam doet vermoeden zijn er twee opties: je kunt de rocker stilzetten maar ook de bouncer aanzetten. Je kunt de Kori met één hand in 3 verschillende standen zetten, zodat jouw baby volop kan relaxen en schommelen. Je kunt het stoeltje na gebruik heel makkelijk opvouwen en meenemen, zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Het harnas van het stoeltje blijft open staan waardoor je jouw baby er altijd makkelijk in kunt zetten. De wasbare hoes zorgt ervoor dat je baby altijd in een fris gewassen stoeltje kan gaan zitten.


De Maxi Cosi Cassia onderscheidt zich van de rest, door de slimme en automatische bewegingsdetector. Als jouw kleintje onrustig wordt, zorgt de Maxi Cosi Cassia ervoor dat jouw baby kalmeert door de schommelfunctie te activeren. De Cassia beschikt over 5 schommelsnelheden en 12 melodieën. Zo stel je bijvoorbeeld ook eenvoudig een timer in. Door ouders wordt de Cassia ook positief beoordeeld, doordat dat de wipstoel wat hoger van de grond af staat. Dit zorgt ervoor dat jouw kleintje goed rond kan kijken. De hoogwaardige bekleding en een 3-punts harnas, zorgen voor zowel zitcomfort als veiligheid.