Nuna Leaf wipstoel review

De Nuna Leaf wipstoel is een perfecte oplossing als je geen elektrisch wipstoeltje wilt. De Nuna Leaf kan je namelijk een zetje geven, zodat het wipstoeltje een zijwaartse beweging maakt. Door een klein duwtje te geven beweegt de Nuna Leaf tot wel 2 minuten, zodat het toch lijkt alsof jouw kindje automatisch gewiegd wordt. Hieronder lees je onze Nuna Leaf review.

Geen kabels of accu’s met de Nuna Leaf wipstoel

nuna leaf zwaaiende beweging

Een groot voordeel van de Nuna Leaf is dat je geen kabels, batterijen of accu’s nodig hebt. Je kan de Nuna Leaf zien als een goede hybride oplossing tussen een gewoon wipstoeltje en een elektrisch wipstoeltje. Je hebt de voordelen van een elektrisch wipstoeltje door middel van de 2 minuten durende zwaaibeweging, maar niet de nadelen zoals het opladen van accu’s of batterijen. Zelf vonden wij het bij een elektrische wipstoel nogal onhandig, dat je altijd met een adapter zit. Dit betekent dat de wipstoel dus ook altijd bij een stopcontact in de buurt moet staan. Bij de Nuna Leaf wipstoel heb je daar in ieder geval geen last van.

Zet de Nuna wipstoel op speel of vaste stand

nuna leaf wipstoel standen

Gelukkig hebben ze bij Nuna nagedacht over de multi functionaliteit van de wipstoel. In dit geval kan je dus de Nuna Leaf vast zetten door middel van het zwarte knopje naar beneden te drukken. Op die manier blijft het wipstoeltje niet zwaaien en kan je de wipstoel dus bijvoorbeeld ook gebruiken voor het geven van een hapje. Verder zit er ook een knop aan de achterkant, waarmee je de Nuna leaf in 3 verschillende standen kan zetten. Van een vlakkere slaapstand tot een rechte positie.

Driepuntsharnas en verstelbare veiligheidsgordel

nuna leaf driepunt veiligheidsgordel

Veiligheid bij voorbeeld bewegende wipstoeltjes blijft belangrijk, zeker als jouw kleintje wat beweeglijker wordt. De Nuna Leaf beschikt over een veilig 3 punts harnas en verstelbare gordel. Op die manier hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken, dat jouw kleintje bij het zwaaien uit het stoeltje valt.

Als extra kan je de Nuna Leaf speelboog los kopen

Dij de Nuna wipstoel kan je ook een specifieke Nuna Leaf speelboog los erbij kopen. Deze speelboog zit meestal niet standaard bij de Nuna wipstoel, dus het kan een leuke extra zijn om deze Nuna Leaf speelboog los te kopen. Als we kijken naar de kwaliteit van de speelboog, zou deze wat beter kunnen. De Nuna speelboog is namelijk vrij gemakkelijk los te trekken door je kindje.

Ten slotte, één van de mooiste wipstoeltjes

Het oog wil ook wat! Wij vinden de Nuna Leaf toch wel één van de mooiste wipstoeltjes. Vooral de lichtere kleuren vallen bij ons in de smaak. Het design team bij Nuna heeft zich ook laten inspireren op de vorm en beweging van vallende blaadjes en vandaar ook de naam ‘Leaf’. Wel is het goed om rekening te houden dat de Nuna Leaf met 5.2kg een stuk zwaarder is dan bijvoorbeeld de BabyBjörn Bliss met 2.3kg. Mocht je dus een wipstoeltje zoeken die geschikt is om mee te nemen op reis, dan is dit een puntje van overweging.

Na onze Nuna Leaf review ben je misschien nog niet helemaal overtuigd en bekijk daarom vooral ons overzicht van de beste wipstoeltjes, zodat jij het stoeltje vindt wat bij jou en jouw kleintje past. Ben jij wel helemaal overtuigd of wil je meer specificaties zien van de Nuna Leaf, check dan hieronder.

Hoeveel weegt de Nuna Leaf wipstoel?

De Nuna Leaf weegt iets meer dan 5kg. Het wipstoeltje kan je loshalen van het onderstel, zodat je het stoeltje gemakkelijk mee kan nemen of op kan ruimen.

Wat is de afmeting van de Nuna leaf wipstoel?

De Nuna Leaf wipstoel heeft een afmeting van 72cm (L) x 71cm (B) x 45cm (H).

Hoelang kan je de Nuna Leaf gebruiken?

De Nuna Leaf kan je gebruiken vanaf zo’n 6 weken. Volgens Nuna kan je de wipstoel gebruiken tot 60kg. In de praktijk zal je een wipstoel vaak gebruiken tot je kind 1 jaar oud is, waarna het stoeltje meer als zitje gebruikt.

Hoe kan je de Nuna Leaf wassen?

Vanuit Nuna wordt geen duidelijk wasbeschrijving meegegeven. Je kan de Nuna Leaf wipstoel hoes het beste wassen op 30 graden. Op die manier ben je er zeker van dat de hoes weer schoon wordt, maar je niet eindigt met een te kleine hoes. We raden aan de Nuna Leaf niet in de droger te doen. De kwaliteit wordt daardoor minder en er is ook kans op krimpen.

1 thought on “Nuna Leaf wipstoel review”

Comments are closed.