De beste elektrische wipstoelen
Waar wipstoelen vroeger handmatig een duwtje moesten krijgen, wordt het kersverse ouders vandaag de dag een stuk makkelijker gemaakt. Zo kun je er heel makkelijk voor kiezen om een elektrische wipstoel aan te schaffen. Hiermee kies je niet alleen voor gemak, maar heeft je baby er ook nog eens veel plezier van. Bekijk nu de lijst met beste elektrische wipstoeltjes van het moment.
De beste elektrische wipstoel van het moment
De Maxi Cosi Cassia onderscheidt zich van de rest, door de slimme en automatische bewegingsdetector. Als jouw kleintje onrustig wordt, zorgt de Maxi Cosi Cassia ervoor dat jouw baby kalmeert door de schommelfunctie te activeren. De Cassia beschikt over 5 schommelsnelheden en 12 melodieën. Zo stel je bijvoorbeeld ook eenvoudig een timer in. Door ouders wordt de Cassia ook positief beoordeeld, doordat dat de wipstoel wat hoger van de grond af staat. Dit zorgt ervoor dat jouw kleintje goed rond kan kijken. De hoogwaardige bekleding en een 3-punts harnas, zorgen voor zowel zitcomfort als veiligheid.
Verkrijgbaar bij
De Q Rocker elektrische wipstoel van Qute beschikt over 5 verschillende standen, inclusief timer. De Q-Rocker heeft verder 16 verschillende melodieën en geluiden, zoals ook natuurgeluiden, zoals stromend water wat rustgevend werkt voor jouw kindje. De Qute Q Rocker wipstoel werkt op adapter, of op AA batterijen, wat makkelijk is als je op reis gaat. Het matte frame met de spijker stof, maken de Q-Rocker niet alleen handig, maar ook nog eens mooi! De Qute wipstoel beschikt daarnaast over een afneembaar hoofdkussentje en komt inclusief speelboog. Ook over de veiligheid is nagedacht, waar de Q-Rocker komt met een 5-punts veiligheidsgordel.
Verkrijgbaar bij
Een goede optie is de Munchkin Swing wipstoel. Deze moderne en lichtgewicht wipstoel zorgt ervoor dat je baby volop kan ontspannen. Het zitje is zeer comfortabel dankzij het zachte zit- en hoofdkussentje, welke beide geschikt zijn voor de wasmachine. Verder maakt het stoeltje een wiegende beweging waardoor je kleintje goed ontspant. Je hebt de keuze uit 5 schommelstanden, 12 melodieen en je kunt een timer zetten van 8, 15 of 30 minuten. Dit regel je via het digitale aanraakscherm of de afstandsbediening. Je kunt ook je telefoon verbinden via Bluetooth en jouw favoriete muziek afspelen voor je baby.
Verkrijgbaar bij
De X Adventure elektrische wipstoel is stevig en voorzien van verschillende handige functies. De wipstoel heeft een unieke schommelbeweging en daarnaast heb je de keuze uit 5 verschillende swing-posities. Je bedient de wipstoel elektrisch via het LED touchpaneel en de afstandsbediening. Het is daarnaast mogelijk om je telefoon of tablet aan te sluiten via Bluetooth, zodat je muziek kunt afspelen voor je baby. De moderne uitstraling maakt de X Adventure elektrische wipstoel tot een populaire keuze. Je kunt het wipstoeltje gebruiken vanaf de geboorte: het maximale gewicht is 9 kg.
Verkrijgbaar bij
De Tiny Love Rocker Napper 3-in-1 wipstoel is, zoals de naam doet vermoeden, een multifunctionele wipstoel. Deze wipstoel baby biedt diverse mogelijkheden: in één klik schakel je tussen 3 standen. Kies voor slaapmodus, de rock-and-playmodus en de rechte modus. De Tiny Love Rocker Napper 3-in-1 wipstoel is een ideale manier om je kindje te laten slapen, verkennen, voeren en proeven. Verder maak je handig gebruik van de andere mogelijkheden, zoals het muziek- en lichtspeelgoed aan de speelboog.
Verkrijgbaar bij
Waarom zijn dit de beste elektrische wipstoeltjes?
Als je op zoek bent naar een elektrische wipstoel kom je een hele lijst aan wippertjes tegen. Van volledig automatisch met muziek tot basic wipstoeltjes met hybride zwaaifuncties. Onderstaande lijst is zorgvuldig samengesteld en gebaseerd op de beste automatische wipstoel van het moment, de meest verkochte bewegende wipstoel en onze analyse van de veiligheid en opties van de wipstoel.
Waarom een elektrische wipstoel kopen?
Een elektrische wipstoel is de luxe versie van een normale wipstoel. De elektrische wipstoel heeft een automatische en unieke schommelbeweging en wordt dan ook graag gebruikt voor het wiegen van je kindje. Je kunt de bouncer gebruiken om je kindje te laten ontspannen, maar ook om in slaap te laten wiegen. Een wipstoeltje kan voor tal van andere doeleinden worden gebruikt: het eerste hapje geven, je kindje ergens bij kunnen zetten, het meenemen naar anderen voor een veilige zitplek. Er zijn volop mogelijkheden met de elektrische wipstoel: je kiest ook voor extra gemak, want de bewegingen worden volledig automatisch gemaakt.
Hoe werkt een elektrische wipstoel?
Een elektrische wipstoel is een stoeltje met een automatische schommelbeweging. Het enige wat jij hoeft te doen is het knopje aanzetten en, wanneer dit mogelijk is, een stand selecteren. Sommige stoeltjes hebben meerdere schommelstanden, waardoor je kunt ontdekken wat jouw kleintje het meest prettig vindt. Je kunt een elektrisch aangedreven wipstoel ook met een druk op de knop weer uitzetten, waardoor je profiteert van heel veel gebruiksgemak. Veel elektrische wipstoelen kun je ook met een afstandsbediening aansturen. Vanwege het grote succes van de elektrische wipstoel zijn er inmiddels heel wat uitvoeringen op de markt gebracht, de een nog uitgebreider dan de ander. Je hebt daardoor genoeg mogelijkheden om een stoeltje te vinden die aan al je wensen voldoet.
Wat is het verschil tussen een bewegende wipstoel en een automatische wipstoel?
Je zal je vast afvragen, een bewegende wipstoel is toch hetzelfde als een automatische wipstoel? Dit klopt, maar er is een kleine nuance. Een bewegende wipstoel is namelijk een wipstoel, die niet perse aangesloten hoeft te worden op het stroomnet of batterijen. Zo heb je bijvoorbeeld de Nuna Leaf wipstoel, wat een hybride wipstoeltje is. Dit betekent dat je de wipstoel een zwaai kan geven en deze een poosje door blijft zwaaien. De Nuna Leaf hoef je dus niet aan te sluiten met een stekker. Het automatische wipstoeltje is daarentegen wel aangesloten op het stroomnet of batterijen. Ook beschikt een automatische wipstoel over meerdere opties zoals bijvoorbeeld een timer. Op die manier kan je de wipstoel eenvoudig instellen op bijvoorbeeld 15 minuten automatisch wiegen. De Qute Q-Rocker wipstoel is bijvoorbeeld een automatische wipstoel. Dit elektrische wippertje dien je aan te sluiten op het stroomnet en kan je bedienen met een afstandsbediening. Het een is niet perse beter dan het ander. Wel is het zo dat je bij een automatisch wipstoel altijd een stroombron in de buurt moet hebben, of ervoor dient te zorgen dat de batterijen nog voldoende mee kunnen.
Liever een gewoon wipstoeltje?
Wellicht is een elektrische wipstoel net iets te veel van het goede en ben je op zoek naar een gewoon wipstoeltje. Het verschil tussen een elektrische wipstoel en gewone wipstoel is dat bij een gewoon wipstoeltje, je kindje zelf heen en weer kan wippen. Bij een elektrische wipstoel zet je een een automatische wieg functie aan. Het voordeel van “gewone” wipstoeltjes is dat je kind energie goed kwijt kan.