Chicco wipstoel review

Op zoek naar een Chicco wipstoel, lees dan nu onze review. Chicco is al jarenlang een bekend merk als het gaat om verschillende producten voor baby’s en kinderen. Dit Italiaanse merk heeft namelijk al meer dan 60 jaar ervaring, als het gaat om het ontwikkelen van bijvoorbeeld cosleepers, kinderwagens en dus ook wipstoeltjes. De Chicco Hoopla is dé wipstoel van Chicco. Hoog tijd om dus eens naar deze Chicco wipstoel te kijken.

De Chicco wipstoel is te gebruiken als wippertje tot 6 maanden en zitstoel tot 4 jaar oud.

Een wipstoeltje gebruik je normaal gesproken maar tot je kind ongeveer tussen de 6 maanden en 1 jaar oud is. Deze Chicco Hoopla wipstoel kan je daarentegen wat langer gebruiken. Voor de allerkleinsten gebruik je de wipstoel ongeveer vanaf 6 weken tot 6 maanden oud. De Chicco Hoopla wipstoel beschikt namelijk over een verkleiner, zodat je kindje goed in het stoeltje kan zitten en liggen. Dit verkleinkussen bestaat uit 2 delen met extra hoofdondersteuning.

Na ongeveer 12 maanden, kan je de verkleiner en de veiligheidsgordel (3 punts gordel) van de wipstoel verwijderen. Op die manier kan je het stoeltje ook gebruiken als zitje. Dit is bijvoorbeeld handig om even TV te kijken, of een hapje te geven. De Chicco wipstoel is te gebruiken tot je kind ongeveer 4 jaar oud is, maar in de praktijk zal je het stoeltje voornamelijk in het eerste levensjaar van jullie kind gebruiken. De Chicco wipstoel kan je in 4 verschillende standen zetten, van een ligstand tot een rechte zitstand.

De Chicco wipstoel wordt geleverd mét speelboog

Niet alle wipstoeltjes worden standaard met een speelboog geleverd. De Chicco Hoopla wordt wel geleverd met een speelboog. De speelboog kan je gemakkelijk verwijderen, door deze los te trekken van het stoeltje. De knuffeltjes kan je heen en weer schuiven, zodat je kindje er niet zo snel op uit kijkt.

Chicco Hoopla makkelijk inklappen, meenemen en opruimen

Doordat je het Chicco Hoopla wipstoeltje ook kan gebruiken als zitstoeltje, kan het makkelijk zijn om het stoeltje bijvoorbeeld mee te nemen naar opa en oma of op vakantie. Het inklappen van het wipstoeltje doe je eenvoudig door de knopjes aan de voorzijde van het frame (bij de pootjes) in te drukken. De bovenkant klapt dan naar beneden, zodat er een vlak pakketje overblijft. De ingeklapte afmeting van de Chicco wipstoel is 80 x 43 x 15cm en heeft een gewicht van 3.5kg. Het is wel goed om te vermelden dat de Chicco wipstoel absoluut niet de lichtste wipstoel is. De BabyBjorn Bliss weegt bijvoorbeeld slechts 2.1kg.

Bekijk hier hoe je de Chicco wipstoel gebruikt

Ondanks onze beschrijving, kan het lastig zijn om praktisch in te schatten of dit wipstoeltje voor jullie geschikt is. Kijk daarom vooral onderstaande video. Hierin wordt getoond hoe het wipstoeltje in de praktijk werkt.