Maxi Cosi Cassia review

Naast de Maxi Cosi Kori, beschikt Maxi Cosi ook over een elektrische wipstoel en dat is de Maxi Cosi Cassia. In deze review kijken we beter naar de Maxi Cosi Cassia Swing en vergelijken deze met andere elektrische wipstoelen, maar ook met de Maxi Cosi Kori. Zo krijg je een goed beeld of je beter voor een elektrische of toch een ‘gewone’ wipstoel kunt kiezen.

De Maxi Cosi Cassia wipstoel kan je gebruiken als je kind onder de 9kg is. Het is dan ook een ideal wipstoeltje voor baby’s die wat onrustig zijn. Met een elektrische wipstoel, wordt het zitje namelijk langzaam heen en weer gewiegd, waardoor je kind wat rustiger wordt. Deze natuurlijke beweging doet je kindje dan ook denken aan de armen van papa of mama. Het grote voordeel van de Maxi Cosi Cassia wipstoel, is dat er een automatische bewegingsdetector in zit. Als je kindje erg onrustig is, zal de Cassia wipstoel vanzelf aanspringen en gaan wiegen. Tijd dat we wat beter kijken naar de Maxi Cosi Cassia.

Vanaf de geboorte tot ongeveer 9kg in de Maxi Cosi Cassia zitten

De Maxi Cosi Cassia wipstoel kan je gebruiken vanaf de geboorte tot dat je kind ongeveer 9kg is. De meeste ouders gebruiken een wipstoel in de eerste maanden van het levensjaar, omdat het fijn is om je handen vrij te hebben. Je kind is dan ook ongeveer 9kg tussen de 6 en 8 maanden. Waar je bij de Maxi Cosi Kori kiest voor een eenvoudig wipstoeltje, kies je bij de Cassia juist voor een elektrische wipstoel. In dit geval beschikt de wipstoel over een elektrische stand, die je kindje langzaam heen en weer wiegt. Dankzij de detectie weet het wipstoeltje ook wanneer je kindje onrustig is en start het wiegen automatisch. De wipstoel beschikt over 2 soorten standen, namelijk wiegen van links naar rechts of juist van voor naar achter. Daarnaast kan je de wipstoel in 5 wieg snelheden instellen. Sommige kindjes vinden het namelijk lekker om juist rustig te wiegen, waar anderen het fijn vinden om wat sneller gewiegd te worden. Het stoeltje beschikt over een inleg kussen, zodat ook de allerkleinsten lekker comfortabel in het stoeltje kunnen zitten.

De Maxi Cosi Cassia heeft een mooi ontwerp met een houtlook touch

De Cassia wipstoel is een van de weinige wipstoeltjes die wij echt mooi vinden. Waar andere elektrische wipstoelen vaak of juist erg saai zwart zijn, of juist te futuristisch wit.. is de Cassia wipstoel een mooi ontworpen wipstoel. Het zitje kan je van het wipstoeltje los halen, zodat je deze ook altijd nog kan wassen. Wij weten maar al te goed als ouders, dat een ongelukje in een kleine hoek zit. Je kan de zitting dan ook los ritsen dan wassen. De Cassia wipstoel weegt slechts 4kg wat niet zwaar is voor een elektrisch wipstoeltje. Wij vinden dit zelf wel prettig, dan hoef je ook niet constant een zwaar stoeltje op te tillen.

Het verschil tussen de Cassia en Kori wipstoel van Maxi Cosi

Het grootste verschil tussen de Maxi Cosi Kori en de Cassia wipstoel is een hele logische en dat is dat de Cassia een elektrische wipstoel is. Een elektrische wipstoel beschikt over een automatische wieg beweging, waar de Kori niet elektrisch is. Bij de Kori kan je kindje daarentegen zelf heen en weer wippen, wat meer het typische en klassiek wipstoeltje is. Beide wipstoeltjes zien er qua looks hetzelfde uit met de grijze stof en houtlook touch.

WipstoelMaxi Cosi KoriMaxi Cosi Cassia
Te gebruiken van/tot gewicht0-9kg0-9kg
Gewicht wipstoel3.2kg4kg
Schommel of wip standJaJa
Elektrische wipstoelNeeJa
MelodieënGeen12 ingebouwde melodieën

Alle specificaties van de Maxi Cosi Cassia op een rijtje

  • Elektrische wipstoel te gebruiken van 0 tot 9kg.
  • Lichtgewicht wipstoel van slechts 4kg.
  • Prachtig ontwerp tegenover andere stoeltjes, met de hout touch echt uniek.
  • 12 verschillende melodieen.
  • 5 verschillende wieg snelheden.
  • Te gebruiken met adapter of op batterijen. De batterijen worden helaas niet meegeleverd.

Ons oordeel over de Maxi Cosi Cassia wipstoel

De Maxi Cosi Cassia wipstoel is een vrij basic elektrisch wipstoeltje en dat is eigenlijk wel goed ook. De wipstoel beschikt over een aantal melodieën en verschillende wieg snelheden. Ook kan je het stoeltje 360 graden draaien, wat ideaal is omdat je het stoeltje zo kan gebruiken als wippertje en zitje. Wij zijn dan ook best wel enthousiast over deze wipstoel en zeker als we gaan vergelijken met andere elektrische wipstoel opties. Deze wipstoel is ook nog eens mooi!

1 thought on “Maxi Cosi Cassia review”

Comments are closed.