De beste wipstoelen

Wipstoeltjes zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten: dit zorgt ervoor dat je soms niet meer goed weet wat nu de beste optie is. Gelukkig gingen heel veel kersverse ouders jou voor en op basis van beoordelingen en ons eigen onderzoek hebben wij de meest verkochte en best beoordeelde wipstoeltjes onder elkaar gezet. Vergelijk nu makkelijk prijzen van verschillende aanbieder, zodat je zeker weet je dat je een wipstoel voor de laagste prijs koopt.

De beste wipstoel van het moment

Best beoordeelde wipstoel

Met de BabyBjorn wipstoel Bliss kies je voor een ergonomische wipstoel met ondersteuning voor de rek, rug en het hoofdje van je baby. De wipstoel biedt 3 verschillende posities, is licht en draagbaar voor eenvoudig gebruik in huis. De BabyBjorn wipstoel Bliss is populair vanwege de natuurlijke schommelbewegingen, de lange gebruiksperiode en de brede inzetbaarheid. Jouw baby zit of ligt heerlijk in het stoeltje terwijl je eten geeft of zelf aan het eten bent. Met de BabyBjörn wipstoel Bliss kies je voor een kwalitatief en modern baby wipstoeltje die je op tal van manieren kunt gebruiken.

Verkrijgbaar bij

bol.com

De Maxi-Cosi Kori 2-in-1 behoort ook tot de best verkocht wipstoeltjes van dit moment. Zoals de naam doet vermoeden zijn er twee opties: je kunt de rocker stilzetten maar ook de bouncer aanzetten. Je kunt de Kori met één hand in 3 verschillende standen zetten, zodat jouw baby volop kan relaxen en schommelen. Je kunt het stoeltje na gebruik heel makkelijk opvouwen en meenemen, zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Het harnas van het stoeltje blijft open staan waardoor je jouw baby er altijd makkelijk in kunt zetten. De wasbare hoes zorgt ervoor dat je baby altijd in een fris gewassen stoeltje kan gaan zitten.


De Nuna Leaf wipstoel is op dit moment één van de beste wipstoelen van 2022. En dat is niet voor niets. Deze wipstoel baby heeft een bijzonder design: het ontwerp is geïnspireerd op de beweging van bladeren en dit zie je dan ook terug. Verder heeft de Nuna Leaf wipstoel een natuurlijke draaibeweging en daardoor voelt het extra vertrouwd voor je baby. De unieke beweging zorgt voor ontspanning bij je kindje. Geef de wipstoel een klein duwtje en deze schommelt vervolgens zelf langdurig door. De stoel heeft twee uitvoeringen: de Leaf Cinder en de Leaf Curv. Het enige verschil tussen beide opties zit hem in het design.

Verkrijgbaar bij

bol.com

De Stokke Steps wipstoel is niet alleen heel modern, maar ook comfortabel voor je kleintje. Het stoeltje is ergonomisch gevormd en ondersteunt jouw kleintje dan ook precies waar dat nodig is. Heb je al een Stokke Steps kinderstoel? Dan kun je de wipstoel ook goed in combinatie gebruiken. Zo kun je jouw baby overal bij betrekken. De bekleding kan in de wasmachine en daarnaast beschikt de wipstoel ook over een speelgoedhanger waarmee jouw kleintje altijd iets te spelen heeft. Het mooie design is ook een reden om voor de Stokke Steps wipstoel te kiezen.


De Chicco wipstoel is een comfortabele wipstoel voor jouw kleintje. Deze stoel gebruik je op meerdere manieren: als wipstoel vanaf de geboorte tot 6 maanden en als relaxte ligstoel vanaf 12 maanden. Je kunt dit eenvoudig aanpassen door de verkleiner en veiligheidsgordel te verwijderen. De bouncer bestaat uit twee delen: het hoofdkussen kan op verschillende hoogtes gesteld worden. Op deze manier kun je de juiste positie vinden tijdens de groei van je baby. De rugleuning is ook in 4 standen verstelbaar.  De Chicco wipstoel is veilig, breed inzetbaar en de ideale manier voor je baby om alles om zich heen goed te kunnen bekijken.


De Qute Q-Bouncer heeft qua design wel wat weg van de BabyBjörn wipstoel Bliss, maar is een aantrekkelijker geprijsd alternatief. De wipstoel heeft namelijk 3 verschillende standen, van slapen, rusten en spelen. De ergonomische zitting is zeer comfortabel voor je kindje. Deze wipstoel is vanaf geboorte tot 15kg te gebruiken, een goede investering dus. Verder is de wipstoel gemakkelijk en vlak op te klappen, wat opruimen makkelijk maakt. De stof van de Qute bouncer is een jeans stof en het frame mat zwart. Voor de Qute wipstoelen, wordt ook een losse speelboog aangeboden. Deze zit niet inbegrepen bij de wipstoel.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€71,95)

De Topmark Toby wipstoel is een betaalbare wipstoel en ideaal wanneer je op zoek bent naar een uitvoering zonder al teveel extra opties die je niet gaat gebruiken. De Topmark Toby wipstoel is een klassieke wipstoel met speelboog en anatomisch gevormd zitvlak met gepolsterde zijvlakken. Daarnaast heeft het stoeltje niet alleen een verstelbare rugleuning en voetensteun, maar ook draaghengsels en antislip vloerbeschermers. De bekleding kun je afhalen en in de wasmachine stoppen. De stoel wipt niet vanzelf en hier ben je dan ook zelf verantwoordelijk voor, maar verder kies je met de Topmark Toby voor een wipstoel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij

bol.com

De Little Dutch Wipstoel is stiekem toch wel één van onze favorieten en dat komt dan vooral door de kleuren. Waar de meeste wipstoeltjes grijs of zwart zijn, is de Little Dutch wipstoel verkrijgbaar in verschillende hippe kleurtjes zoals mint en 'rust'. We kunnen ons goed voorstellen dat je als ouder juist iets een kleur wipstoel wilt die bij de rest van je baby spulletjes past. De kleuren van de Little Dutch wipstoelen matched dan ook met de andere producten van Little Dutch. Verder is dit een basic wipstoeltje, die je op een vaste en wipstand kan zetten. De leuning heeft verschillende standen zodat je kindje zowel kan zitten als liggen.

Hoe kies je een goede wipstoel uit

Een wipstoel vinden? Dan heb je de keuze uit tientallen mogelijkheden: van elektrisch en breed inzetbaar tot degelijk en betaalbaar. De prijs hoeft niet altijd de beste leidraad te zijn. Het is onder andere belangrijk om te kijken naar de beoordelingen van de wipstoelen. Welke wipstoeltjes voor baby’s worden het beste beoordeeld en waar wordt het meest naar gekeken? Hier vind je een overzicht van de beste wipstoelen van dit moment: zo wordt een keuze maken voor jouw kleintje nog makkelijker!

Zo bepaal je welke wipstoel de beste is

Er zijn een aantal zaken die belangrijk worden geacht bij het uitkiezen van een wipstoeltje baby. Een wipstoeltje moet in de eerste plaats comfortabel zijn voor je kindje. Er wordt daarom gekeken naar de stof, de houding van de stoel en de verstelmogelijkheden. Een ander aandachtspunten is de duurzaamheid van het stoeltje: hoe lang gaat de stoel mee en van welke materialen is de bouncer gemaakt? Dit zijn vragen die worden meegenomen in de beoordeling door anderen.

Het gebruiksgemak speelt daarnaast ook een grote rol: niet alleen voor de ouders, maar ook voor je kindje. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een elektrische wipstoel. Maar ook de klassieke uitvoeringen zijn nog altijd populair. Het wordt daarnaast ook als belangrijk ervaren dat het stoeltje een mooi design heeft. Je hebt de wipstoel tenslotte altijd thuis staan en je neemt hem overal mee naartoe: het oog wil ook wat!

Alle aandachtspunten bij het kopen van een wipstoel

Het aanbod is enorm: je kunt tientallen modellen bekijken en met elkaar vergelijken. Hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten die je mee kunt nemen in de zoektocht naar een wipstoeltje!

  1. Ergonomie: Het is belangrijk dat de ergonomie van het zitje in orde is. De zitting van het stoeltje moet langer zijn dan je baby. Verder moeten zowel hoofd als rug en benen goed ondersteund worden. De armpjes van je baby moeten kunnen rusten. Ook moet er genoeg bewegingsruimte zijn, maar moet je baby niet weg kunnen zakken.
  2. Comfort: Je baby moet natuurlijk ook lekker kunnen zitten of liggen in het wipstoeltje. Een comfortabele zitting met een zachte bekleding of een kussentje zijn dan ook welkom. Jouw kindje kan hier heerlijk in wegdommelen.
  3. Gordel en tuigje: Op het gebied van veiligheid is het belangrijk dat je baby goed vast zit. Kies daarom een wipstoel met tuigje waarbij de banden over de schouders zitten. Dit wordt ook wel een vijfpuntsgordel genoemd. De meeste hebben een driepuntsgordel; dit is een tuigje die om het middel en het kruis zit. De openingen voor de beentjes van je baby mogen ook niet te groot zijn: let hier ook op.
  4. Maximale gewicht: Kijk altijd naar het maximale gewicht van de wipstoel. Sommige kunnen tot 9 kg dragen, anderen veel meer. Let op hoe je de stoel wilt gaan gebruiken: wil je een wipstoel ook gaan gebruiken als kinderstoel, dan is een hoog maximaal gewicht belangrijk.
  5. Verstelbaar: Je kunt op zoek gaan naar een wipstoeltje die je kunt verstellen. Zo zijn er uitvoeringen waarbij je een stoeltje in de ligstand kunt zetten, voor wanneer je baby nog klein is, maar ook in een zitstand, zodat je het stoeltje ook kunt gebruiken wanneer je baby wat meer rechtop wil gaan zitten. Verstel de stoel alleen als je baby er niet in zit.
  6. Bekleding: Met een baby is er een grote kans dat de wipstoel vies wordt. Daarom is het wel zo prettig om een stoeltje te kiezen met wasbare bekleding. Dit haal je er gemakkelijk af en stop je zo in de wasmachine. Op deze manier neem je afscheid van vuil en viezigheid op de bekleding.
  7. Frame: Zorg dat je voor een wipstoel baby kiest met een robuust frame dat breder is dan het zitje. Dit is extra veilig en heb je minimale kans dat het stoeltje omvalt. Het frame moet aan de onderzijde ook altijd antislip zijn. Bekijk ook altijd het materiaal van het frame wanneer je meerdere wipstoelen met elkaar vergelijkt.
  8. Accessoires: Hecht je veel waarde aan accessoires? Neem dit mee in je zoektocht. Je kunt op zoek naar een wipstoel met zonneklep, speelboog of de mogelijkheid om muziek af te spelen. Sommige stoeltjes hebben ook andere handige extra’s waar je van kunt profiteren.

Liever een elektrische wipstoel?

Als je een wipstoel gaat kopen heb je de keuze uit een wipstoel waar je kind zelf in kan wippen, of een wipstoel die beweegt. Een elektrische wipstoel is een wipstoel waarbij je kindje kan worden gewiegd. Ook hebben elektrische wipstoeltjes vaak rustgevende muziekjes, wat samen met het wiegen een comfortabele plek is voor je kindje. Het is dan ook niet zo gek dat veel kindjes in slaap vallen in een elektrische wipstoel. Elektrische wipstoelen bedien je met een handige afstandsbediening.