Wipstoel met muziek

Wanneer je op zoek bent naar een handig zitje om je baby de eerste hapjes te geven of je wilt dat je baby een andere kijk op zijn omgeving krijgt dan is een wipstoeltje een leuke optie. Met een wipstoeltje kan je baby zichzelf in slaap wiegen, spelen met de speelboog en de ouder(s) kunnen de baby in de gaten houden als ze met iets anders bezig zijn. Een wipstoel met muziek is juist extra handig, want dankzij de rustgevende muziekjes wordt je kind rustig en sommige kindjes vallen er zelfs door in slaap!

Onze favoriete wipstoeltjes met muziek

Deze 4Moms Mamaroo 5 wipstoel is de beste keuze als je op zoek bent naar een wipstoeltje met muziek. De voornaamste reden hiervoor is dat deze elektrische wipstoel zowel ingebouwde geluidjes zoals muziek, natuurgeluiden en ruis heeft.. maar ook kan worden verbonden met je telefoon. Dankzij de Bluetooth optie kan je deze wipstoel snel verbinden met jouw eigen telefoon, waardoor je zelf muziek kunt afspelen van bijvoorbeeld Spotify. Dit wipstoeltje kan op 5 verschillende manieren bewegen, wat erg prettig is voor je kindje. Het is wel een iets duurdere wipstoel dan we normaal gewend zijn, maar als je een wipstoeltje met muziek zoekt dan is dit zeker de beste optie.


De Chicco Rhythm n Sounds doet je misschien denken aan een gewone wipstoel. De meeste wipstoeltjes met muziek zien er namelijk wat meer futuristisch uit. De Chicco Rhythm n Sound is daarentegen een prima wipstoeltje als je op zoek bent naar een eenvoudige wipstoel, maar waarbij je wel graag muziekjes wilt hebben. Onderaan het wipstoeltje zit een klein apparaatje waar je muziekjes mee kunt afspelen, zoals natuurgeluiden, rustgevende muziek of juist ruis. Het is wel goed om erbij te vermelden dat deze wipstoel geen optie heeft om je eigen muziek te verbinden.

Verkrijgbaar bij

bol.com

De X Adventure elektrische wipstoel is stevig en voorzien van verschillende handige functies.  De wipstoel heeft een unieke schommelbeweging en daarnaast heb je de keuze uit 5 verschillende swing-posities. Je bedient de wipstoel elektrisch via het LED touchpaneel en de afstandsbediening. Het is daarnaast mogelijk om je telefoon of tablet aan te sluiten via Bluetooth, zodat je muziek kunt afspelen voor je baby. De moderne uitstraling maakt de X Adventure elektrische wipstoel tot een populaire keuze.  Je kunt het wipstoeltje gebruiken vanaf de geboorte: het maximale gewicht is 9 kg.


Een goede optie is de Munchkin Swing wipstoel. Deze moderne en lichtgewicht wipstoel zorgt ervoor dat je baby volop kan ontspannen. Het zitje is zeer comfortabel dankzij het zachte zit- en hoofdkussentje, welke beide geschikt zijn voor de wasmachine. Verder maakt het stoeltje een wiegende beweging waardoor je kleintje goed ontspant. Je hebt de keuze uit 5 schommelstanden, 12 melodieen en je kunt een timer zetten van 8, 15 of 30 minuten. Dit regel je via het digitale aanraakscherm of de afstandsbediening. Je kunt ook je telefoon verbinden via Bluetooth en jouw favoriete muziek afspelen voor je baby.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€206,10)

Je ziet op deze pagina zowel de Rockaroo als de Mamaroo terug komen. De Mamaroo is de meer uitgebreidere en nieuwere variant van de Rockaroo. De Rockaroo beweegt van voor naar achter, waar de Mamaroo ook zijwaarts kan bewegen. Je kan je telefoon aansluiten op deze wipstoel doormiddel van de Mp3 aansluiting. De Mamaroo daarentegen verbindt je eenvoudig door middel van Bluetooth. Ook deze wipstoel heeft ingebouwde rustgevende muziekjes voor je kindje. Al met al is dit een prima én goedkoper alternatief tegenover de Mamaroo. Mocht je toch voor het allerbeste en nieuwste willen gaan, raden wij toch wel de 4Moms Mamaroo aan.

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wat is een wipstoel met muziek?

Een wipstoel met muziek is hetzelfde als een normaal wipstoeltje, alleen is er de optie dat er rustgevende muziek of geluiden afgespeeld kunnen worden. Tijdens het afspelen van de muziek of de geluidjes geeft het wipstoeltje ook vibrerende bewegingen zodat de baby voldoende ontspant. Bij een wipstoel met muziek zit vaak een speelgoed met boog zodat de baby heerlijk kan spelen. 

Wat voor soort muziek heeft zo’n wipstoel?

Wanneer je een wipstoel met muziek aanschaft, wil je graag weten wat voor muziek er bij het wipstoeltje zit. Vaak is dit rustgevende muziek waar de baby bij in slaap kan vallen. Bij de meeste wipstoelen is dit een combinatie van klassieke muziek, natuurgeluiden en/of rustgevende piano muziek. Er is ook de mogelijkheid om het volume aan te passen. In combinatie met de trillingen is dit ontspannend voor je baby. Er zijn ook wipstoelen waarbij er Bluetooth op zit zodat je vanaf je telefoon het wipstoeltje kan bedienen maar ook zelfgekozen muziek op het wipstoeltje kan laten afspelen. Erg handig als je weet welke muziek je baby ontspannen maakt.

Waarom kiezen voor een wipstoel met muziek?

De keuze van het soort wipstoel is afhankelijk van de ouder. Wanneer je graag je kindje extra wilt laten relaxen met een favoriet rustgevend muziekje dan is de wipstoel met muziek zeker een optie. Daarbij is het ook fijn dat de meeste wipstoeltjes met muziek voorzien zijn van een schommel effect of andere bewegingen. Bij bijna alle wipstoeltjes zit een speelboog met speelgoed zodat je baby heerlijk kan spelen tijdens het luisteren van een rustgevend muziekje. 

Wat is de beste wipstoel met geluidjes en muziek?

De “4moms MamaRoo 4” is een wipstoel waarbij een ingebouwde speaker zit waarop je de eigen muziek kan afspelen die jouw baby graag hoort. In de ingebouwde speaker zitten natuurgeluiden om af te spelen en er is ook de mogelijkheid om een MP3-speler aan te sluiten voor eigen muziek. Wanneer je baby in slaap dommelt is er met de speciale app op de telefoon de mogelijkheid om de speakers zachter te zetten of helemaal uit. Deze wipstoel heeft de bewegingen van een ouder en kan wiegen, schommelen, zwaaien, deinen en kan ook een autorit nabootsen. Dit wipstoeltje heeft speelballen die goed zijn voor de zintuigen van je baby. De ballen knisperen, hebben een spiegeltje en een rammelaar wat de zintuigen stimuleert. In het wipstoeltje zit een 5-punts gordel die aan te passen is naar 3-punts. Een manier om je baby veilig in het wipstoeltje te zetten. Houdt de baby altijd in de gaten als het in de wipstoel zit.

Liever een basic wipstoel?

Vaak zijn wipstoelen met muziek ook elektrische wipstoeltjes. Dit komt er op neer dat de wipstoel automatisch een en weer beweegt en een wieg beweging simuleert. We kunnen ons voorstellen dat je misschien eerder op zoek bent naar een basic en eenvoudig wipstoeltje voor je kind. In dat geval kan je beter kiezen voor één van de wipstoelen uit onze beste wipstoeltjes lijst.