Qute Q Rocker wipstoel review

Wellicht ben je de Qute Q Rocker wipstoel ook al tegen gekomen in de zoektocht naar een geschikte elektrische wipstoel. Naast de Qute Q-Bouncer, is de Qute Q-Rocker de elektrische wipstoel variant van Qute. De Q Rocker wipstoel is verkrijgbaar in 4 verschillende varianten, waar de ‘Woody black’ onze favoriet is. De wipstoel met zwarte bekleding en houtlook frame heeft een moderne uitstraling die in ieder geval goed in ons interieur zou passen! De wipstoel is te gebruiken tot je kindje 9kg weegt.

Net zoals de Q-Bouncer, is de Q-Rocker een aantrekkelijk geprijsd alternatief, tegenover de wat duurdere Maxi Cosi of Nuna Leaf elektrische wipstoel. In deze Qute Q-Rocker wipstoel review, gaan we dan ook wat dieper in op de functies van deze toffe wipstoel.

bediening qute q rocker

Deze Qute wipstoel is simpel te bedienen met het touchscreen bedieningspaneel

De bediening van de Qute wipstoel is te vinden in het midden op het frame. Op dit gebruiksvriendelijke touchscreen kan je de verschillende functie activeren. Zo heeft de Qute Q-Rocker wipstoel 5 verschillende snelheden en kan je 16 verschillende melodietjes aanzetten. Hier zitten bijvoorbeeld ook natuurgeluiden tussen, wat rustgevend kan werken voor je kindje. Uiteraard kan je het volume hier ook regelen. Wat wij zelf wel handig vinden is dat de Qute wipstoel een bewegingsmelder heeft. Stel je kindje slaapt bijvoorbeeld, dan wordt de beweging gedeactiveerd. Wordt je kindje daarentegen weer wakker en beweegt, dan zorgt deze bewegingsmelder ervoor dat de wipstoel weer geactiveerd wordt en heen en weer gaat schommelen. Mocht je deze functie toch niet handig vinden, kan je die ook uitschakelen. De wipstoel kan je daarnaast op verschillende timer standen zetten.

qute q rocker adapter

De Q-Rocker wipstoel is ook te gebruiken op batterijen

Bij elektrische wipstoelen kan het nog wel eens vervelend zijn, dat de wipstoel altijd in de buurt moet staan van een stopcontact. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen een verlengsnoer door je kamer te trekken, maar dat doe je natuurlijk liever niet. De Qute Q Rocker wipstoel kan je ook gebruiken op batterijen. Hiervoor heb je 4 AA batterijen nodig, die niet worden meegeleverd bij de wipstoel. Bij de wipstoel wordt wel een adapter geleverd, zodat je het wippertje op het stroomnet kan aansluiten. Ook zit er een kleine afstandsbediening bij, mocht je bijvoorbeeld het bedieningspaneel op de wipstoel zelf niet willen gebruiken.

Deze Qute wipstoel is een leuk alternatief voor de wat duurdere varianten. Het stoeltje heeft een goed zitcomfort, verschillende standen en melodietjes. Je kan daarentegen niet je eigen mobiel met Bluetooth verbinden, dus je bent wel gebonden aan de ingebouwde melodietjes. Nog een handigheidje aan dit wippertje zijn de rubberen anti-slip en kras dopjes die aan de onderkant van de voetjes zit. Zo staat de wipstoel stevig en krijg je in ieder geval geen krassen op je vloer.

Hopelijk heb je wat aan onze Qute Q Rocker wipstoel review. Ben je toch op zoek naar een gewone wipstoel, bekijk dan ook eens de Qute Q-Bouncer wipstoel. Dit ergonomische wipstoeltje is ook een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor bijvoorbeeld de Bliss wipstoel. Klik hier om de Qute Q-Bouncer review te lezen.

2 thoughts on “Qute Q Rocker wipstoel review”

Comments are closed.