Vanaf wanneer mag jouw baby in een wipstoel?

Je zal jezelf misschien al snel afvragen, vanaf wanneer gebruik je een wipstoel? Kan je deze bijvoorbeeld al vanaf de geboorte gebruiken, of is het slim om nog even te wachten?

In dit artikel gaan we wat dieper in op:

  1. Vanaf wanneer mag jouw kind in een wipstoel?
  2. Tot welke leeftijd gebruik je een wipstoel?
  3. Hoe gebruik je een wipstoel vanaf 0 jaar?
  4. Wat is de beste wipstoel?

Vanaf wanneer wipstoel?

Bij de meeste wipstoeltjes staat aangegeven dat je deze vanaf 0 kunt gebruiken. Toch wordt het niet aangeraden om je baby de eerste weken in een wipstoeltje te zetten. Het advies is om te wachten totdat je baby een paar weken oud is. Wanneer je een wipstoeltje gaat kopen staat hier altijd belangrijke informatie bij, zo ook de wipstoel leeftijd. Zo kun je heel makkelijk en snel lezen hoe en vanaf wanneer je het stoeltje kunt gebruiken.

Klik hier om de beste wipstoelen van het moment te bekijken

Tot welke leeftijd gebruik je een wipstoel?

Een wipstoeltje wordt vaak gebruikt tot zo’n 6-9 maanden. Nu is dit wel afhankelijk per wipstoeltje. Zo heb je bijvoorbeeld ook wippertjes die je eerst kan gebruiken als wipstoel en later rechter op kan zetten, waardoor je deze kan gebruiken als zitstoeltje. De BabyBjorn Bliss wipstoel (onze best geteste wipstoel) is bijvoorbeeld te gebruiken als wipstoel tot 9kg, maar als zitstoeltje tot 13kg (tot je kindje ongeveer 2 jaar oud is). Hier kan je dus op letten bij de aankoop van een wipstoel en heb je langer plezier van het wippertje.

Hoe kan je het beste een wipstoel goed gebruiken vanaf 0 jaar?

Het wordt aangeraden om te wachten tot enkele weken na de geboorte. Je kunt het wipstoeltje dan gebruiken. Toch is het belangrijk om rekening te houden met een aantal tips. Hier vind je een overzicht van de beste tips voor veilig gebruik van de bouncer:

1:  Kies een goede ligstand

Wil je een wipstoeltje vroeg gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een stoeltje met een goede ligstand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Tiny Love Rocker Napper 3-in-1. Deze ligstoel kun je als wiegje gebruiken, en daarna omvormen tot een bouncer en een zitstoeltje voor als je baby wat ouder is. 

2: Leg je baby niet te lang in de wipstoel

Voor vroeg gebruik is het een voorwaarde dat je de wipstoel niet te lang gebruikt. Laat een jonge baby maximaal een uur achter elkaar in het stoeltje liggen. Dit om vermoeidheid bij je kleintje te voorkomen. Daarnaast is het niet goed voor de ruggenwervel en motorische ontwikkeling om langer dan een uur achter elkaar in een wipstoel te liggen.

3: Maak de gordel altijd vast

Het maakt niet uit hoe oud jouw baby is: het is altijd belangrijk om de gordel van het wipstoeltje vast te zetten. Op deze manier ben je er zeker van dat je kindje goed vast zit en kies je voor optimale veiligheid.

Laat daarnaast je baby nooit alleen wanneer je een wipstoeltje gebruikt: je moet altijd in de buurt zijn. Ook verstel je het stoeltje nooit met je kindje erin, je hebt dan de kans dat het stoeltje onverwacht kan inklappen. Veilig en goed gebruik van een wipstoel baby zorgt ervoor dat je hier veel plezier van gaat beleven.

Wat is de beste wipstoel?

De beste wipstoel van het moment is de BabyBjorn Bliss wipstoel. Door het ergonomische design geeft deze wipstoel een goede ondersteuning bij de heupen, rug en nek. Ook kan je het wipstoeltje in verschillende standen zetten, zodat de het stoeltje op meerdere manieren kan gebruiken. Dit wipstoeltje is niet alleen door ouders als beste beoordeeld maar ook nog eens de best verkochte wipstoel van het moment.

babybjorn bliss wipstoel

BabyBjorn Bliss wipstoel kopen

Bestel nu snel de BabyBjorn Bliss en je hebt hem morgen al in huis.

1 thought on “Vanaf wanneer mag jouw baby in een wipstoel?”

Leave a Comment