Wat is beter: een elektrische of gewone wipstoel?

De mogelijkheden voor een wipstoel zijn enorm. De twee opties zijn een elektrische of een klassieke schommelstoel. Maar wat is nu de beste keuze? Dit is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen. Wat vind jij belangrijk bij een wipstoel? Een elektrische variant heeft als voordeel dat er sprake is van automatische wiegbewegingen: ideaal voor jou en je kindje. Anderzijds is een elektrisch model vaak minder goed inklapbaar en overal mee naartoe te nemen. Een elektrische wipstoel biedt wel meer mogelijkheden met accessoires, zoals muziek, meerdere schommelstanden en een leuke speelboog. Het is aan jou om te bepalen welke eisen jij stelt aan een wipstoel.

Wipstoel baby elektrisch: de voordelen op een rij

Wat zijn de belangrijkste redenen om voor een elektrische wipstoel te kiezen? De komst van moderne en breed uitgeruste modellen is een van de redenen dat veel mensen kiezen voor de aanschaf van een elektrische wipstoel. Hier vind je een overzicht van andere grote voordelen:
Je hebt zelf je handen vrij: je hoeft zelf niet continue een duwtje te geven aan de wipstoel, dit gebeurt allemaal automatisch. Even ongestoord eten of iets anders doen is nog beter mogelijk met je kleintje in de elektrische wipstoel.

Ideaal voor je baby: het is leuk voor je baby om in een elektrische wipstoel te zitten. Je kindje kan de omgeving goed verkennen en wordt daarnaast heerlijk in slaap gewiegd of vermaakt door unieke schommelbewegingen.

Gebruiksgemak: dankzij de makkelijke bediening is het eenvoudig om de gewenste schommelstand te kiezen of een liedje aan te zetten. Dankzij de afstandsbediening kan dit ook op afstand.

Duurzaam: ook elektrische wipstoelen worden steeds duurzamer en gaan jaren mee. Het is dan ook een waardevolle investering voor ouders.

Gewone wipstoel baby: de voordelen op een rij

Naast een elektrische wipstoel, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan voor een niet elektrische wipstoel. Waar de elektrische wipstoel voordelen biedt, heeft een gewone wipstoel ook een aantal voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de grote voordelen van een gewone wipstoel:

Gewicht van de wipstoel: Vaak zijn gewone wipstoelen een stuk lichter dan elektrische wipstoelen. Dit maakt het verplaatsen van de wipstoel makkelijk.

Verschillende standen: De reguliere wipstoel beschikt vaak over verschillende standen, zoals een lig of slaapstand. Waar veel elektrische stoelen dit ook bieden, is het toch goed om hier rekening mee te houden bij de aankoop van een wipstoel!

Baby in controle: Bij gewone wipstoelen is jouw kleintje in controle over de bewegingen van de wipstoel. Dit zorgt ervoor dat jouw baby spieren ontwikkeld, die bij een elektrische wipstoel minder worden ontwikkeld.

Makkelijk opbergen – wipstoel inklapbaar: De gewone wipstoel is een stuk eenvoudiger op te bergen. Waar de elektrische wipstoelen vaak wat meer ruimte in beslag nemen, omdat deze uit verschillende onderdelen bestaat, is de gewone wipstoel makkelijk in te klappen en op te bergen. Vooral modellen als de Baby Bjorn Bliss of Maxi Cosi Kori zijn zeer eenvoudig op te bergen.