Dit zijn de 7 belangrijkste voordelen van een wipstoel

Het is een van de onderdelen van de baby uitzet waar kersverse ouders optimaal gebruik van maken: de wipstoel. Een wipstoeltje baby is ideaal om heel veel redenen. Wat zijn nu precies de voordelen van dit stoeltje en waarom zou je deze aanschaffen? Hier vind je een overzicht van de 7 belangrijkste voordelen van een wipstoel. Zo is het een stuk makkelijk om te bepalen of jij deze ook op de lijst van je kraamcadeau’s gaat zetten. 

Een wipstoel is vaak het eerste stoeltje van jouw kindje. Het is een stoeltje dat een wippend effect heeft, soms automatisch, soms handmatig. Het stoeltje is geschikt om in te liggen, te ontspannen en te ontwikkelen. De schommelende beweging sust je baby in slaap of geeft jouw baby juist veel plezier. Bij al deze opties zit je kindje altijd goed vast en heb je geen zorgen over de veiligheid. Benieuwd naar alle voordelen van een baby wipstoel? Die bekijk je hier.

#1 Je hebt zelf wat meer vrijheid

Een belangrijke reden om voor een wipstoel te kiezen is omdat je zelf profiteert van wat meer vrijheid. Je kindje zit veilig vast in een tuigje, waardoor je zelf je handen vrij hebt. Het is wel belangrijk om in de buurt te blijven, vooral als je baby een paar weken uit is en je voor het eerst gebruik maakt van een wipstoel. Terwijl je baby in de wipstoel zit kun je zelf eten of een andere taak uitvoeren waarbij je net wat meer vrijheid nodig hebt. 

#2 Jouw kindje heeft meer te zien 

Het is niet alleen voor jou handig, maar ook voor jouw kleintje. Een wipstoeltje zorgt ervoor dat je baby net wat meer om zich heen kan kijken. Vooral na een paar weken, als je baby net wat meer gaat ontdekken, is het leuk als de buitenwereld wat beter beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat je jouw baby niet te lang in het stoeltje laat zitten.

#3 Je kunt de wipstoel al vroeg gebruiken

Ook als je baby een paar weken oud is kun je hem of haar al kennis laten maken met de wipstoel. Let er wel op dat de baby maximaal 2 uur per dag in het stoeltje zit en niet langer dan een uur achter elkaar. op deze manier gebruik je het stoeltje op een veilige en verantwoordelijke manier. Te lang in een wipstoeltje is niet bevorderlijk voor je kleintje. Verder moet het stoeltje bij vroeg gebruik ook zeker een ligstand hebben.

#4 Wipstoelen voldoen aan de belangrijkste veiligheidsvoorwaarden

De meeste wipstoelen die je online tegenkomt voldoen aan de belangrijkste veiligheidsvoorwaarden. Zo hebben ze een drie- of vijfpuntsgordel en een tuigje waar je baby veilig in zit. Ontdek zelf aan welke veiligheidsvoorwaarden een wipstoel moet voldoen en kijk of het stoeltje naar jouw wens hier ook aan voldoet. 

#4 Er zijn heel veel soorten wipstoelen 

Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent: wipstoelen zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Zo is het slim om van tevoren te ontdekken wat de opties zijn. Er zijn klassieke wipstoelen, maar kun je ook een elektrische wipstoel aanschaffen die net wat meer gemak en functies biedt. Wil je graag een wipstoel met speelboog of vind je het belangrijk dat je je smartphone met het stoeltje kunt verbinden zodat je leuke liedjes kunt afspelen voor je baby? Dit zijn allemaal mogelijkheden in de zoektocht naar een wipstoeltje baby.

#5 Ideaal voor spelen

Is je baby wat groter, dan is het ook leuk om in het stoeltje te zitten om te spelen. Dankzij de speelboog kan je baby grijpen naar speelgoed en zo de motoriek ontwikkelen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een stoeltje met schommelbewegingen waardoor je baby kan genieten van unieke en natuurlijke bewegingen in de stoel: ideaal voor spelen en ontspannen!

#6 Gezellig stoeltje voor het eerste hapje

Een wipstoeltje is een ideale manier om je baby te verwennen met het eerste fruithapje. Je kindje zit wat meer rechtop en daarnaast heb jij jouw handen vrij om het hapje te geven. Dit is een leuke manier om jouw baby eten te geven en meteen even wat quality time te hebben waarbij jullie elkaar goed kunnen aankijken.

#7 Je neemt een wipstoel makkelijk overal mee naartoe

De meeste wipstoelen zijn eenvoudig opvouwbaar, waardoor je ze heel makkelijk overal mee naartoe nemen. Van een dagje naar opa en oma of een verjaardag: je klapt het stoeltje in en neemt deze makkelijk mee in de auto naar de bestemming. Hier kun je ook weer volop gebruik maken van dit handige stoeltje.